Palacio Dorado

Palacio Dorado, Toa Alta, Puerto Rico (2018)

 

The central goal of this Green Construction Permit design is to provide high-quality, affordable housing with supportive services where the residents can feel safe, flourish and have pride in their living environment. By designing for a high density, both the existing downtown commercial businesses and new residents will benefit from each other’s presence.

 

This LIHTC urban infill project includes a total of 103 one bedroom units. The ground floor level contains a generous public community services room, lobby areas, administration areas, and a parking garage. The second (courtyard) level, apartments units are arranged around the interior courtyard, with a community room, fitness center and computer, reading and game room.

 

The courtyard is to provide a secure passive recreation area, a playground area for kids and space for casual encounters between the residents.  It gives residents a place to gather and build a sense of community.

 

Photography by Gil Stose